Menu

Volta a la Serra de Sant Pere

Ruta de senderisme “Volta de Sant Pere” PR CV-469

El PR CV-469 és una ruta de dificultat moderada que transcorre per la Serra de Sant Pere o Serra Sola. Aquest entorn fa de separació natural entre  Traiguera i Canet lo Roig, sent molt estimat pels seus veïns.

La ruta s’inicia des de la Font de Sant Vicent a Traiguera, un lloc ideal de trobada on podreu omplir les cantimplores abans de començar la marxa. En un bonic entorn format pel Barranc de la Font, capella i Font de Sant Vicent i els safarejos alimentats per l’aigua dels “brulladors”.

La marxa s’iniciarà en direcció nord per anar guanyant alçada de forma gradual fins arribar a la falda de la Serra de Sant Pere des d’on accedireu a la senda per on transcorre la major part del recorregut. Aquest primer tram passa per diferents camins i zones de cultiu fins arribar a un antic corral, Corral del Mallero. En aquest punt, creuareu una pista forestal per accedir a la senda, ben definida, per la que anireu pujant cap al cor de la Serra.

Una vegada dins la senda, ascendireu gradualment per superar les primeres estribacions i tornareu a baixar fins a la confluència de tres barrancs coneguda com el Barranc de l’Avenc Major, on hi trobareu el primer punt singular d’aquesta ruta, l’Avenc Major. Aquesta cavitat és visitable però amb precaució.

Passat l’Avenc Major, la senda torna a enfilar-se en un dels trams amb més desnivell reseguint la cresta de la Serra. La nostra ruta coincideix durant 1,26 km amb el PR CV-296. Al llarg d’aquest tram, el més resenyable són les vistes que podrem gaudir de la Serra del Montsià, el Mont Caro, les Penyes de Bel i tot el litoral.

Arribant a les restes de l’ermita de Sant Pere, ens separarem PR CV-296 per reprendre el nostre sender per la vessant sud de la Serra. Retornant la nostra mirada i sentit de la marxa cap a Traiguera iniciarem el descens cap al Corral de la Vila o Corral de Mauri i passarem per alguns Forns de Calç i per l’Avenc de la Figuereta.

Des d’allí ens tornarem a enfilar serra endins ascendint cap al Racó de Butraco, amb la cresta de Sant Pere novament en l’horitzó. Transitareu per un parell de barrancs, el Cocó de la Rabosa fins el Collet Gros i fins el Pla de les Bassetes, on trobareu dues opcions.

D’una banda, per la variant PR CV469.1, enfilarem el camí de baixada cap a Traiguera per la Roca de l’Aguila, camí tradicional de Traiguera cap a la capelleta de Sant Pere i el Mas de la Sansa i des d’allí fins al poble de Traiguera.

D’altra banda, seguim la cresta pel PR CV-296 fins l’antiga Capelleta de Sant Pere, on hi trobareu les runes de l’antiga capella i un avenc visitable a la seua base. Des d’aquest punt reprendreu la baixada, en aquesta ocasió en direcció a La Jana pels Solans, de nou resseguint el PR CV-469, fins l’assegador de Folch, una sendera que transita per la falda de Sant Pere. Ja en direcció a Traiguera arribarem al camí del Mas de la Sansa i des d’allí fins al poble.

Fotos cedides per R Climent.


D'interés durant la ruta


Dades tècniques

Dificultat Media / Mitja
Temps necessari 5:00h
Distancia 15km.
Desnivell positiu 580
Desnivell negatiu 580
Autor de la ruta Ajuntament de Traiguera

Galeria Fotogràfica

Coneix Traiguera

On Menjar?

Bar Tapes i racions

El café


964 49 50 19
C/ San Cristobal, 10
Bar Tapes i racions

Bar Juanita


964 49 50 39
C/ Major, 26
Restaurant Tradicional

Restaurant Casa dels Capellans


964 76 54 90
Santuari Font de la Salut, Traiguera.
Bar Tapes i racions

La Tasca. Cafeteria


964 46 81 83
C/Sant Cristobal, 13
Bar Tapes i racions

L’Olivera, Bar-Cafeteria


605 08 85 01
C/ San Cristobal, 1