Menu

Reial Santuari Font de la Salut: Capella i Pou del Miracle

Descripció

L’origen de la devoció i culte de la Verge data de l’any 1384, amb la troballa d’una petita imatge mariana pels germans pastors Anastasi i Jaume Sorlí. Es vinculen a l’aigua propietats curatives i nombrosos prodigis entre els quals s’explica la recuperació de la parla per Anastasi que era sordmut.
La peça original, objecte de culte, era una talla de fusta de 0.47 cm. d’altura, gòtica, buidada en el seu revers i amb suports per ser portada a mà o penjada del coll. Representava a la Mare de Déu de peu, portant sobre el braç esquerre al Fill. Mare i Fill mostraven a la mà una poma. L’original va desaparèixer durant la Guerra Civil de 1936-1939.
El pou o font del Miracle, alberga la capella de la Mare de Déu, espai de culte originari de la troballa en 1384. Coberta amb volta de creueria i pintures al tremp.
L’ermitori original era de planta de saló de tipus rural, amb arcs torals i teulada de fusta a dos vessants. Se situava en la part baixa de l’hostatgeria, posteriorment va ser utilitzat com a corral per al bestiar. En aquesta sala es conserva un dels arcs més antics i originals de tot el conjunt arquitectònic del Santuari.

Galeria Fotogràfica