Menu

Reial Santuari Font de la Salut: Temple Gòtic

Descripció

El pòrtic renaixentista data de 1588, està format per tres crugies de planta quadrada cobertes amb voltes de creueria. El porxo s’obre al capdavant amb tres arcs, major el central, a manera d’arc triomfal amb els escuts del santuari i de la població, i somat amb la salvaguarda real de Carles V.
Al temple s’ingressa per una portalada flanquejada per dues columnes d’ordre corinti, datada en 1716. Està format per una nau de tres crugies, creuer, capella major, camarí de la Mare de Déu, sagristies i un cor alt als peus. Es cobreix amb voltes de canó amb llunetes en la nau, cúpula sobre petxines en el creuer, voltes de canó i cúpules en la capella major i camarí.
Sobre l’última capella del costat de l’epístola es troba la reixa des de la qual els sacerdots allotjats en l’hostatgeria podien seguir els ritus.
Les pintures que es conserven en les voltes i la cúpula del creuer daten del segle XIX.
Una reixa separa el creuer de la capella major, resta del primer temple barroc. Aquesta és l’àrea reservada des de la qual es pot accedir a la sagristia i al camarí, on es desplega un ampli programa iconogràfic al·lusiu a la troballa de la imatge, els miracles de la Mare de Déu i la seva protecció sobre la vila de Traiguera. Es tracta d’un recinte cupulat, amb delicada i cuidada decoració de rocalles molt diferent de la resta del temple, amb il·luminació pròpia.

Galeria Fotogràfica